Andebu Sparebank med stor gave til Utlånssentral Bua Andebu

Sjefen i Andebu Sparebank, Børre Grovan, overrakk en sjekk over NOK 500.000,- for Utlånsentral Bua Andebu til daglig leder i Andebu frivilligsentral, Silke Wrede.

Vi gleder oss stort over positivt svar på vår søknad og innvilgete gavemidler. Tusen takk! Med disse midlene blir det mulig å kunne opprette Utlånsentral Bua Andebu, og vi ser fram til oppstarten i første halvdel av 2022.

-  Utlånssentralen vil skape økt aktivitet for barn og unge i lokalsamfunnet, den vil hjelpe utsatte grupper og bidra til inkludering – og ikke minst er det bærekraftig at flere kan låne framfor å kjøpe utstyr. Derfor var dette et ideelt prosjekt for oss å støtte, sier banksjef Børre Grovan.

Beskrivelse av prosjektet/tiltaket Utlånssentralen BUA Andebu 

Utlånssentralen BUA Andebu skal tilby gratis utlån av sesongtilpasset fritidsutstyr for mennesker i alle aldre. Målet er å gi flere mennesker mulighet til å delta på utendørsaktiviteter.

Barn og ungdom vokser fort fra fjorårets størrelse på f.eks. skisko og skøyter. Man kan også prøve nye aktiviteter uten at man må kjøpe utstyr. Dette skåner samtidig miljøet. Og det blir lettere å ta med venner eller nabobarnet på utendørsaktiviteter. 

Gjennom utlånssentraler kan flere inkluderes i sosiale aktiviteter på fritiden. Kostbart utstyr kan føre til at enkelte ikke kan være med på fellesskapet rundt aktiviteter. Alle skal ha mulighet til å delta på fritidsaktiviteter, uavhengig av økonomiske muligheter. Noen er kanskje ikke sikker på om Stand up padling eller snowboard er noe de vil like eller drive med ofte. Gjennom utlånssentralen kan man prøve uten å måtte kjøpe utstyr. Fritidsutstyr skal kunne lånes av enkeltmennesker, familier, barnehager, skoler og foreninger for deres planlagte aktiviteter. 

Naturen er en lett tilgjengelig møteplass for alle, og tettstedene Andebu, Høyjord og Kodal er rike av muligheter for aktiviteter i naturen. Blant annet viste samarbeidet av Andebu frivilligsentral med Barnas turlag Andebu og ungdomsklubben "Morella" i Andebu behovet for lett tilgjengelig fritidsutstyr for aktiv bruk av naturen. Vi har fått tilbakemelding fra samarbeidspartnere og enkelte personer at ikke alle har råd for å kunne kjøpe tilsvarende fritidsutstyr og at noen trenger organisert aktivitet for å være med på aktiviteter. Vi ønsker også å legge til rette for felles aktiviteter sammen med andre lokale aktører. Naturen som møteplass skal markedsføres ved hjelp av organiserte aktiviteter i fellesskap og kunngjøringer på sosiale medier.  

På andre utlånssentraler vises at den i seg selv er en ypperlig møteplass for frivillige og brukere og bidrar til deres trivsel og glede. Bua tilbyr et enkelt system for å administrere utleie som lett gir mestringsfølelse blant de frivillige. Er du interessert i å være med som frivillig hjelper på Utlånssentralen Bua Andebu? Ta gjerne kontakt på telefon 46933622 eller e-post post@andebu.frivilligsentral.no for mer informasjon og en uforpliktende, hyggelig prat. Vi kan også utstede frivilligbevis som kan legges ved jobbsøknader.

Daglige aktiviteter muliggjøres via BUA. Brukere av utlånssentralen kan: • delta i sosiale aktiviteter og får nye venner • lære nye ting og opplever mestring • bli mer fysisk aktive • oppleve at en organisert fritidsaktivitet fremdeles passer for dem • bli engasjert i frivillig arbeid. 

For mer informasjon om Bua og Andebu frivilligsentral: 

https://www.bua.io/ 

https://andebu.frivilligsentral.no/ 

https:// www.facebook.com/andebu.frivilligsentral


2024 © Andebu frivilligsentral