Onsdag 10 Oktober 2018
Kl. 10:00 - 16:00, Herredshuset i Andebu sentum 1
Verdensdagen for psykisk helse, "Sunnhetsdag", hørselstest, foredrag med Oddvar Vignes, "Bowls", tilbud i Sandefjord kommune for pårørende

10.10.18: «Sunnhetsdag» på sentralen kl 10 – 16.00 

Hørselsforening, mental helse, diabetikerforbundet ev flere brukerorganisasjoner fra Sandefjord presenterer sine tilbud.  ! Det kan bli tatt hørselstest, sukkertest og justert hørselsapparater ! Gratis. Velkommen. 

  • Kl 10.30: Karin Rød fra Sandefjor lærings- og mestringssenter presenterer kommunens tilbud for pårørende til mennesker med en sykdom
  • Kl. 11.30: Enkel lunsj
  • Kl. 12.30: "Raushet er Gull": inspirasjonsforedrag med Oddvar Vingnes, kjent fra avis og TV 
  • Kl. 14.00: "Bowls". Prøv en ny aktivitet på sentralen for mennesker i alle aldre

Verdensdagen for psykisk helse markeres 10. oktober i hele verden med arrangementer på flere dager/ datoer. Verdensdagen og foredraget med Oddvar Vignes har raushet, det å dele egne erfaringer og historier, samt raushet med forventninger mot en selv og andre i fokus. Alle har en psykisk helse, selv om vi ev ikke har en psykisk diagnose. Selv om vi kan framstå som lykkelige, kan livet byr på perioder som er mer vanskelig å takle enn andre og som kan bidra til mindre trivsel og psykiske belastninger. 

Med "Sunnhetsdagen" skal det i tillegg gjøres oppmerksom på sammenheng mellom fysisk og psykisk helse. Får vi en fysisk diagnose kan dette påvirke vår psykisk helse: vi er kanskje mer isolerte (i en periode), kan ikke gå ut så mye lenger, har ikke så mye kraft til å være med på det ene eller andre i livet og blir fort sliten av møter med andre. Dette kan påvirke vår opplevelse av trivsel negativt.  Organisasjonene orienterer til muligheter for en muligens bedre omgang med utfordringene som livet kan bringe med seg. Vi orienterer om møtesteder for alle og helsefremmende og trivelige aktiviteter i nærmiljøene rundt oss. 

2024 © Andebu frivilligsentral